Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne enkle retten med laks og ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til en travel hverdag. Sett grønnsakene i ovnen mens du dekker på og steker fisken.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts tacokrydder tacokrydder
  • olje olje

Ovnsbakte grønnsaker

  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 skiver skive kålrot kålrot
  • 1 skiver skive sellerirot sellerirot
  • 2 stk stk potet potet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 0,5 dl dl grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • kesam kesam

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker og dryss over tacokrydder.

  • Stek laksen i litt olje i en stekepanne til den så vidt er gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Ovnsbakte grønnsaker

  • Del sjalottløk i to. 

  • Skrell de andre grønnsakene og del i like store biter.

  • Ha alle grønnsakene over i en smurt ildfast form.

  • Bland finhakket chili, revet ingefær, olivenolje, sitronsaft og grønnsaksbuljong. 

  • Hell blandingen over grønnsakene, bland godt sammen og stek i stekeovnen til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.

Server laksen med ovnsbakte grønnsaker og kesam.