Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Risotto er en tradisjonell italiensk risrett og i denne retten er den tilbehør til saftig stekt laks. Oppskriften er enkel, men smakene er mange.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Risotto

  • 1 stk stk løk løk
  • 250 g g risottoris, (arborioris) risottoris, (arborioris)
  • 1 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 l l grønnsaksbuljong grønnsaksbuljong
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • olje olje

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker, men ta av litt som du skjærer i små terninger til risottoen.

  • Stek stykkene raskt i varm stekepanne med olje.

  • Dryss laksestykkene med salt og pepper.

Risotto

  • Finhakk løk og surr den i litt olje til den blir myk. 

  • Vend risottorisen inn i løken, tilsett hvitvin, reduser varmen og kok til all vinen er kokt inn. 

  • Tilsett grønnsakbuljong, litt om gangen. 

  • Kok til risen er myk, men likevel har litt tyggemotstand. 

  • Riv sitronskall over de små lakseterningene og bland inn i risottoen når denne er ferdig. 

Server laksen med risottoen.