Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Smak og krydder kan du variere slik kan det bli en ny rett hver uke.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 300 g g potet potet

Hvit saus

  • 2 ss ss smør smør
  • 1 ss ss løk løk
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl melk melk
  • kajennepepper kajennepepper
  • salt og pepper salt og pepper
  • 1 dl dl ost, revet ost, revet

Tilbehør

  • brød brød
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver.

  • Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.

  • Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt.

  • Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.

Hvit saus

  • Finhakk løk og surr blankt i smør.

  • Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.

  • Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper.

  • Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.

  • Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.

Tips: Til variasjon kan du ha i finstrimlet soltørket tomat, ristede pinjekjerner eller finhakkede urter sammen med grønnsakene. Denne retten passer også bra til å få brukt opp rester av potet eller grønnsaker.