Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 knivsodd knivsodd timian, tørket timian, tørket
  • 1 knivsodd knivsodd oregano oregano
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • lettrømme lettrømme
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Skjær rødløk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.

  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. 

  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. 

  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. 

  • Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme.

Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget ønske. Prøv gjerne sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.