Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Hvis det er litt for lenge til sommer og grillsesong, er det ingen ting i veien for å steke laksespydene i en stekepanne.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk pitabrød pitabrød
  • 1 ss ss fennikel, malt fennikel, malt
  • 1 ss ss nellik, malt nellik, malt
  • 1 ss ss chilipulver chilipulver

Tzatziki

  • 2 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • salt og pepper salt og pepper

Greek salad

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 3 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 100 g g oliven, sort oliven, sort
  • 200 g g fetaost fetaost
  • 2 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 2 ss ss oregano, frisk oregano, frisk

Tilbehør

  • 4 stk stk grillspyd grillspyd
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 ts ts salt salt

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. 

  • Bland fennikel, nellik, chilipulver og salt godt sammen, og rull laksespyd i krydderblandingen. 

  • Grill laksespydene 2 minutter på hver side.

  • Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Gresk salat

  • Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.

  • Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Tzatziki

  • Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.

  • Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av væsken.

  • Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksespyd med pitabrød, gresk salat og tzatziki ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.