Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Biff Strindberg er en kjent, klassisk svensk rett. Her er en variant med laks som er enkel å lage og smaker nydelig. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss sennep sennep
  • 2 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 2 ss ss sennep, grov sennep, grov
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss maisennamel maisennamel

Vinaigrette

  • 0,75 dl dl balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 0,75 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss vann vann
  • salt og pepper salt og pepper
  • potetmos potetmos
  • brokkoli brokkoli
  • 1 stk stk løk løk

Tilbehør

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laks i porsjonsstykker og legg i en smurt, ildfast form.

  • Finhakk løk og bland med sennep, eggeplomme og maisennamel. 

  • Fordel sennepsblandingen over laksen og bak midt i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Vinaigrette

  • Bland balsamicoeddik, olivenolje og vann.

  • Smak til med salt og pepper.

Server med vinaigrette, potetmos og kokt brokkoli. 

Tips: Du kan også ha vinaigrette i formen med laksen før du steker den.