Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Tataki er en japansk tilberedningsmåte der laksen kun blir varmebehandlet på overflaten. Her serveres den i en suppe med reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • udonnudler udonnudler

Marinade

  • 2 ss ss mirin mirin
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 stk stk shisoblad shisoblad
  • salt og pepper salt og pepper

Suppe

  • 500 g g reker, med skall reker, med skall
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk gulrot gulrot
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 1,5 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2,5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 ss ss misopasta misopasta
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 3 ss ss smør smør
  • 2 ss ss limesaft limesaft

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker.

  • Kok udonnudler etter anvisning på pakken.

 

Marinade

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og smak den til med salt og pepper.

  • Legg laksen i marinaden og la den marinere i 15 minutter.

  • Stek stykkene raskt i varm olje, ca. 1 minutt på hver side. De skal ikke gjennomstekes.

Suppe

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Finhakk løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri.

  • Surr rekeskallet i olivenolje.

  • Tilsett løk, gulrot, hvitløk, purre og stangselleri, og surr til alt er mykt og delvis brunet.

  • Sett ned varmen og tilsett fiskekraft, miso pasta og limesaft. Kok opp, sett ned varmen og la suppen koke forsiktig i 35 minutter.

  • Sil kraften, pisk kremfløte og smør godt inn, og smak til med lime, salt og ev. pepper.

  • Tilsett rekene og varm opp suppen.

Ha nudlene over i lune tallerkener, øs over suppen og legg laksen i til slutt.

Tips: Om du ikke får tak i udonnudler kan du bruke vanlige nudler.