Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en opplevelse. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein

Saus

  • 6 ss ss sake sake
  • 4 ss ss soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 4 ss ss hvitvin hvitvin
  • 2 ts ts mirin mirin
  • 0,5 stk stk løk løk
  • 0,5 stilk stilk selleri selleri
  • 2 stk stk sylteagurk sylteagurk
  • 3 ss ss kapers kapers

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Legg laks i kokende vann i 1 minutt, og så rett over i isvann for rask avkjøling.

  • Tørk og skjær i laksen i tynne skiver.

Saus

  • Bland sake, soyasaus, hvitvin og mirin.

  • Finhakk løk, selleri og sylteagurk, og ha i sausen sammen med kapers.

Server laks tataki med saus og salat. Ha gjerne litt saus over laksen ved servering.

Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.