Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks Tataki

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en opplevelse. 

Laks tataki
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Framgangsmåte

  • Legg laks i kokende vann i 1 minutt, og så rett over i isvann for rask avkjøling.

  • Tørk og skjær i laksen i tynne skiver.

Saus

  • Bland sake, soyasaus, hvitvin og mirin.

  • Finhakk løk, selleri og sylteagurk, og ha i sausen sammen med kapers.

Server laks tataki med saus og salat. Ha gjerne litt saus over laksen ved servering.

Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.