Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Imponer gjestene dine ved å lage en hjemmelaget tikka masala. Sausen tar litt tid å lage, men resultatet er verdt det. Server med jasminris, grønnsaker og yoghurt.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2,5 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk løk løk
  • 6 stk stk kardemomme, hel kardemomme, hel
  • 3 ss ss olje olje
  • 2 ts ts garam masala garam masala
  • 2 ts ts koriander, malt koriander, malt
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 0,25 ts ts chilipulver chilipulver
  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 4 ss ss vann vann
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts sukker sukker

Tilbehør

  • 200 g g sukkererter sukkererter
  • 1 stk stk paprika, søt paprika, søt
  • 2 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • jasminris jasminris

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i 2 cm terninger.

  • Finhakk ingefær og hvitløk, og skjær løk i tynne skiver.

  • Ta frøene ut av de hele kardemommene og knus dem i en morter.

  • Surr ingefær, hvitløk og løk i olje til løken er myk.

  • Tilsett krydder og rør i ca. 2 minutter.

  • Rør inn kremfløte, tomatpuré og varmt vann.

  • Kok sausen sakte opp og la stå og trekke i 15 minutter.

  • Smak til sausen med salt og sukker.

  • Bland lakseterningene inn i sausen og la trekke i ca. 5 minutter.

Server med sukkererter, søtpaprika, matyoghurt og jasminris ved siden av.

Tips: Om du har dårlig tid kan du også kjøpe ferdig tikka masalasaus på glass i de fleste butikker.