Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hva er egentlig bedre enn en hjemmelaget fiskeburger? Servert med en gulrotsalat av rømme og majones er dette en oppskrift barna vil like.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 dl dl melk melk
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ts ts potetmel potetmel
  • olje olje

Tilbehør

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss lettrømme lettrømme
  • 1 ss ss majones majones
  • sitronsaft sitronsaft

Salat

  • 4 skiver skive brød brød
  • 4 stk stk salatblad salatblad

Framgangsmåte

  • Finhakk laksefilet og bland godt sammen med salt, melk, pepper, potetmel og finhakket gressløk.

  • Form like mange flate kaker som porsjoner og stek dem i olje, ca. 2-3 minutter på hver side.

Salat

  • Riv gulrot og hakk persille.

  • Rør sammen gulrot, persille, rømme og majones, og smak til med sitronsaft.

Tilbehør

  • Vask salaten.

  • Del hver brødskive i to og dekk den ene halve med salatblad, en skje gulrotsalat og en burger.

  • Dekk burgeren med den andre halvdelen av brødskiven.

Server straks.

Tips: Brødet blir ekstra godt om det ristes eller stekes litt i olje.