Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En frisk ingefæryoghurt og en søtlig teriyakasaus gjør denne laksemiddagen til en helt spesiell middagsopplevelse. Og fort går det også, bare prøv selv. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl teriyakisaus teriyakisaus
  • 4 pors pors eggnudler eggnudler
  • 0,25 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 100 g g minimais minimais
  • 3 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Ingefæryoghurt

  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 4 dl dl matyoghurt matyoghurt
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175°C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Pensle laksen med teriyakisaus og bak den i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Pensle gjerne laksen igjen når den er ferdig i stekeovnen.

  • Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

  • Skjær brokkoli i små buketter, gulrot i skiver, og sukkererter og minimais i biter.

  • Stek grønnsakene i rapsolje i ca. 2 minutter, tilsett eggnudlene, og smak til med salt og pepper.

Ingefæryoghurt

  • Riv ingefær og bland med matyoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med grønnsaksblandingen og ingefæryoghurt.