Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laksegryte på asiatisk vis

En smaksrik fiskegryte basert på laks og grønnsaker. I en gryte bevarer du alle de gode næringsstoffene både fra fisken og grønnsakene. En gryte med en asiatisk vri.

Laks
Foto: Ingvar Eriksson

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger.

  • Surr curry paste og olje i en gryte.

  • Bank sitrongress og skjær aubergine i biter.

  • Ha sitrongress, aubergine og limeblad i gryten sammen med kokosmelk, fiskebuljong og fish sauce.

  • Kok opp, sett ned varmen og la den koke i 10 minutter.

  • Skjær pak choy i biter, del aspargesbønnene og ha alt i gryten.

  • Kok i ca. 5 minutter og smak til med salt.

  • Ha lakseterningene i gryten og la de trekke i 2-3 minutter.

Server gryten med kokt ris.

Tips: Dersom du ikke finner pak choy kan du bruke kinakål.