Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En smaksrik fiskegryte basert på laks og grønnsaker. I en gryte bevarer du alle de gode næringsstoffene både fra fisken og grønnsakene. En gryte med en asiatisk vri.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts curry paste, rød curry paste, rød
  • 2 ts ts olje olje
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 1 stk stk aubergine aubergine
  • 3 stk stk limeblad limeblad
  • 3 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 4 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 ts ts fiskesaus fiskesaus
  • 200 g g pak choy pak choy
  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • salt salt

Tilbehør

  • ris, langkornet ris, langkornet

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger.

  • Surr curry paste og olje i en gryte.

  • Bank sitrongress og skjær aubergine i biter.

  • Ha sitrongress, aubergine og limeblad i gryten sammen med kokosmelk, fiskebuljong og fish sauce.

  • Kok opp, sett ned varmen og la den koke i 10 minutter.

  • Skjær pak choy i biter, del aspargesbønnene og ha alt i gryten.

  • Kok i ca. 5 minutter og smak til med salt.

  • Ha lakseterningene i gryten og la de trekke i 2-3 minutter.

Server gryten med kokt ris.

Tips: Dersom du ikke finner pak choy kan du bruke kinakål.