Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laksesalat

Dette er oppskriften på en mettende salat med laks, potet og grønnsaker. Med en hjemmelaget dressing er retten komplett.

Laksesalat
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i store biter.

  • Kok opp vann og salt, og la fisken trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.

  • Avkjøl fisken og del den i mindre biter.

  • Kok potet, skrell og skjær i skiver.

  • Skyll salaten, skjær rødløk i tynne skiver, og del cherrytomater og oliven i to.

Dressing

  • Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og riv den grovt. Ha den i en sil og la den renne fra seg.

  • Riv skall av lime, finhakk hvitløk og timian, og bland med matyoghurt.

  • Vend inn agurken og smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen og brød ved siden av.