Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Noen råvarer er så gode at de trenger minimalt med innsats for å bli en deilig rett. Slik er det med laks, som i denne oppskriften blir en deilkat forrett eller helgekos.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • salt og pepper salt og pepper

Saus

  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 4 ss ss soyasaus soyasaus
  • 0,5 stk stk granateple granateple
  • sitronsaft sitronsaft

Grønnsaker

  • 1 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 5 stk stk reddik reddik
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på grilleffekt på full styrke.

  • Skjær laks i tynne skiver og fordel dem på tallerkener. Dryss på litt salt og pepper.

  • Grill lakseskivene raskt under grillelementet på øverste rille i stekeovnen slik at de kun får litt varme fra oversiden, ca. 20-30 sekunder.

Saus

  • Finhakk hvitløk og surr gyllent i smør.

  • Tilsett soyasaus og smak til med sitronsaft.

  • Skrap kjernene ut av granateple og rør inn rett før servering.

Grønnsaker

  • Skjær fennikel og reddik i tynne skiver, og gulrot i strimler. 

  • Bland grønnsakene med olivenolje og smak til med salt og pepper.

Hell sausen over lakseskivene og server med grønnsakene.