Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Ha tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 400 g g pasta, fullkorn pasta, fullkorn
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 4 ss ss tapenade tapenade
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 200 g g ruccolasalat ruccolasalat
  • salt og pepper salt og pepper
  • basilikum, frisk basilikum, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i porsjonsstykker og dryss salt og pepper over. Legg i en ildfast form, smurt med olivenolje. 

  • Kok fullkornspasta etter anvisning på pakken.

  • Press sitronsaft over laksen og fordel tapenade over.

  • Stek laks i stekeovnen i 13-15 minutter.

  • Del cherrytomater i to og vend inn i den kokte pastaen med ruccolasalat og hakket basilikum.

Server den ovnsbakte laksen med pastaen.

 Tips: Tapenade kan du få kjøpt i utvalgte dagligvarebutikker, eller du kan lage den selv.