Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ørret med thaisalat og fullkornscouscous

Ørret kombinert med en frisk, spicy og sunn thaisalat er oppskriften på en perfekt hverdagsmiddag. 

Ørret med thaisalat og fullkornscouscous
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Skjær ørret i mindre stykker, og dryss med salt og pepper.

  • Stek stykkene gyllenbrune i rapsolje, ca. 3 minutter på hver side. Tilsett soyasaus mot slutten av steketiden.

Salat

  • Finhakk koriander, og skjær syltynne strimler av eple, rødkål, gulrot og squash. Bruk gjerne en mandolin eller spiralizer hvis du har.

  • Bland det sammen med bønnespirer og sesamfrø.

  • Rør olivenolje, eplecidereddik og chilisaus godt sammen, og vend det inn i salaten.

Server med fullkornscouscous, lime og soyasaus.

Tips: Du kan også bruke laks i denne retten. Vanlig hodekål kan erstatte rødkål.