Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ørret kombinert med en frisk, spicy og sunn thaisalat er oppskriften på en perfekt hverdagsmiddag. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 stk stk eple eple
  • 0,5 stk stk rødkål rødkål
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 100 g g bønnespirer bønnespirer
  • 1 ss ss sesamfrø, sort sesamfrø, sort
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ts ts chilisaus chilisaus

Tilbehør

  • lime lime
  • soyasaus soyasaus

Framgangsmåte

  • Skjær ørret i mindre stykker, og dryss med salt og pepper.

  • Stek stykkene gyllenbrune i rapsolje, ca. 3 minutter på hver side. Tilsett soyasaus mot slutten av steketiden.

Salat

  • Finhakk koriander, og skjær syltynne strimler av eple, rødkål, gulrot og squash. Bruk gjerne en mandolin eller spiralizer hvis du har.

  • Bland det sammen med bønnespirer og sesamfrø.

  • Rør olivenolje, eplecidereddik og chilisaus godt sammen, og vend det inn i salaten.

Server med fullkornscouscous, lime og soyasaus.

Tips: Du kan også bruke laks i denne retten. Vanlig hodekål kan erstatte rødkål.