Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften steker du laksen med sitron og soyasaus, og serverer den med en frisk salat av avokado, vårløk, eple og hjertesalat. Med ris er den komplett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss soyasaus soyasaus
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk eple, grønt eple, grønt
  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 stk stk avokado avokado

Dressing

  • 3 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts havsalt havsalt

Tilbehør

  • ris, fullkorn ris, fullkorn

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.

  • Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.

  • Ha over revet skall og saft av sitron, og bak i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.

Salat

  • Skjær vårløk i skiver og eple i strimler, og skjær opp salat.

  • Del avokado, og ta ut stein og kjøttet med en skje. Skjær kjøttet i biter.

  • Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.

Dressing

  • Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.

Server laksen med salat og fullkornsris ved siden av.

Tips: Denne retten kan lett varieres med skall og saft av appelsin istedet for sitron.