Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt laks er lettvint når du skal lage mat til mange, og denne oppskriften er full av friske smaker. Sausen og salaten er kald og kan lages i god tid før gjestene kommer.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 0,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 2 ss ss smør smør
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • salt salt

Pepperrotkrem

  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 cm cm pepperrot pepperrot
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 ss ss sennep sennep
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 25 g g valnøtter valnøtter
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk endivesalat endivesalat
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk

Dressing

  • 1,5 ss ss honning honning
  • 3 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • salt salt

Tilbehør

  • 12 stk stk potet, liten type potet, liten type
  • 2 ss ss smør smør
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 °C.

  • Ha hvitvin og smør i en ildfast form og dryss over litt salt. Skjær laksefileten i porsjonsstykker og legg i formen med skinnsiden opp.

  • Skjær sitron og sjalottløk i skiver og legg mellom laksestykkene i formen. Legg over persillestilkene.

  • Dryss litt salt på skinnet og stek i stekeovnen til laksen er ferdig, ca. 12 minutter.

Pepperrotkrem

  • Pisk crème fraîche stiv og luftig. 

  • Riv pepperrot fint og finhakk gressløk. 

  • Bland ingrediensene til pepperrotkremen sammen rett før servering. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Salat

  • Stek valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene. 

  • Skjær agurk i to på langs og skrap ut kjernen med en skje. Skjær agurken i terninger på ca. 1 cm. 

  • Skrell appelsin og skjær kjøttet i terninger.

  • Skjær øverste del av endivesalaten i strimler, grovhakk bladpersille og finhakk rødløk.

  • Bland sammen ingrediensene til salaten.

Dressing

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen. 

  • Smak til med salt og pepper, og vend dressingen forsiktig inn i salaten.

Tilbehør

  • Kok poteter og skrap av skallet med en liten kniv.

  • Vend potetene i litt smør og salt.

Server ovnsbakt laks med salat, pepperrotkrem og kokt potet.