Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Pasta med laks, erter og purre

Pasta med laks, erter og purre - sunt og lettvint!

Pasta med laks
Foto: NSC

Framgangsmåte

  • Skjær laks i terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt.

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Tilsett erter i vannet de siste 3 minuttene av koketiden.

  • Kutt opp purre og surr lett i en stekepanne.

  • Ha matfløte i en kasserolle og gi den et oppkok. Ta kasserollen av varmen, tilsett revet parmesanost og rør godt om. Fløten må ikke koke etter at osten er tilsatt.

  • Når pastaen er ferdigkokt helles kokevannet ut, men la 2-3 ss kokevann være igjen.

  • Ha lakseterninger, purre og olivenolje i pastaen, og bland forsiktig sammen.

  • Legg på lokk og sett kasserollen tilbake på komfyren på svak varme i 5 minutter til laksen er trekt ferdig. Rist på kasserollen 2-3 ganger i løpet av koketiden.

  • Strimle basilikum, og ha ostesaus og basilikum i kasserollen med laks, pasta og erter.

Tips: Istedenfor parmesan kan du prøve med vanlig ost, noen spiseskjeer pesto eller en liten mengde blåmuggost.