Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften med laks og pasta brukes pesto som smakstilsetning. En god og lekker rett som er enkel å lage.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 400 g g pasta, fullkorn pasta, fullkorn
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 6 ss ss pesto pesto
  • 100 g g pinjekjerner pinjekjerner
  • 100 g g parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær laks i terninger og cherrytomater i to. 

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Stek lakseterningene med smør og olivenolje, og tilsett cherrytomater.

  • Rør sammen crème fraîche og pesto, og vend inn i pastaen. Smak til med salt og pepper.

  • Vend laks og cherrytomater inn i pastaen rett før servering.

Server med pinjekjerner, parmesan og finhakket basilikum drysset over.

Tips: Bytt gjerne ut crème fraîche med cottage cheese for mindre fett og mer proteiner.