Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dette er en lakserett som har alt! Den er sunn, smakfull og enkel å tilberede.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk lime lime
  • 4 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Salsa

  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 stk stk mango mango
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk avokadoer avokado

Tilbehør

  • 2 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 dl dl kesam kesam

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Legg laksefileten i aluminiumsfolie.

  • Finhakk chili og riv limeskall.

  • Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje.

  • Mariner laksen i blandingen og pakk aluminiumsfolien igjen.

  • Stek laksen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.

Salsa

  • Finhakk rødløk, chili og koriander, og press saften fra lime.

  • Skjær mango, tomat og avokado i terninger.

  • Bland alle ingrediensene sammen.

Server laks og salsa i hele blader av hjertesalat med kesam.

Tips: La gjerne laksen ligge i marinaden en stund i forveien, da får den mer smak.