Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Gjør litt mer ut av måltidet og røyk laksen din selv. Server den som forrett med hjemmelaget pepperrotkrem, sherryvinaigrette, og en frisk liten salat.

Vanskelighetsgrad Veldig vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 440 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 80 g g sukker sukker
  • 120 g g salt salt
  • røykspon røykspon

Vinaigrette

  • 6 ss ss sukker sukker
  • 0,5 dl dl sherryeddik sherryeddik
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 2 ss ss rosiner rosiner
  • salt og pepper salt og pepper

Pepperrotkrem

  • 5 cm cm pepperrot pepperrot
  • 1,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 45 °C.

  • Skjær laksen i serveringsstykker og dryss med sukker og salt. La den stå i ca. 20 minutter, og skyll og tørk filetene. 

  • Legg fisken på bakepapir på rist og sett inn i stekeovnen.

  • Varm opp en stekepanne og ha i røykspon. Dekk til med aluminiumsfolie og la pannen stå på varmen til sponet virkelig begynner å ryke. 

  • Sett pannen inn i stekeovnen og ta av aluminiumsfolien. 

  • La fisken stå i stekeovnen med røyken i ca. 15 minutter.

  • Ta ut røyksponet og bak laksen videre til den flaker seg, ca. 10 minutter. Den skal ha en kjernetemperatur på ca. 45 °C.

Vinaigrette

  • Bland sukker og sherryeddik i en kasserolle og kok til sirupkonsistens. 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og bland med sirupen, olivenolje, pinjekjerner og rosiner. 

  • Rør vinaigretten godt sammen, og smak til med salt og pepper. 

Pepperrotkrem

  • Riv pepperrot, ha ei en bolle med crème fraîche og pisk stivt. 

  • Smak til med saft av sitron, salt og pepper.

Server røkt laks med sherryvinaigrette, pepperrotkrem og salat ved siden av.