Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Når matpakken er gitt litt omtanke smaker den også ekstra godt. Hva med å lage en salat med laks og hjemmelaget dressing? Enkelt og veldig godt!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,25 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk plommetomat plommetomat
  • 2 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 1 dl dl brødkrutonger brødkrutonger
  • salt salt
  • sukker sukker

Dressing

  • 0,5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 50 g g parmesanost parmesanost
  • 2 ss ss majones majones
  • 2 ss ss lettrømme lettrømme
  • 1 ss ss worcestershiresaus worcestershiresaus
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 170 °C.

  • Dryss laksen med salt og sukker, og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter. 

  • Avkjøl laksen i kjøleskap og skjær opp i biter.

  • Skjær agurk, plommetomat og hjertesalat i biter og ha i en salatbolle.

  • Ha i laks og brødkrutonger i salaten.

Dressing

  • Finhakk sjalottløk og riv parmesan.

  • Bland alle ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen.

Tips: Har du rester fra laksemiddagen kan også det benyttes i salaten.