Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sashimi er manges favoritt! Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder havets fristelser til en lekker sashimirett. Enklere og raskere enn dette blir det ikke.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk kamskjell kamskjell

Soyasaus med lime

  • 1 dl dl soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ts ts sesamolje sesamolje

Sashimidressing

  • 2 ss ss løk løk
  • 2 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 1 ss ss selleri selleri
  • 3 ss ss kapers kapers
  • 6 ss ss sake sake
  • 4 ss ss soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 4 ss ss hvitvin hvitvin
  • 2 ts ts mirin mirin

Tilbehør

  • rettich rettich
  • gulrot gulrot

Framgangsmåte

  • Skjær først et jevnt stykke av fiskefileten, og skjær i 2-3 mm tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot marmoreringen i fiskekjøttet. 

Soyasaus med lime

  • Press saften av lime i soyasausen og rør inn sesamolje.

Sashimidressing

  • Finhakk løk, sylteagurk, stangselleri og kapers.

  • Bland ingrediensene til dressingen og la den trekke litt i kjøleskapet.

Server sashimi med soyasaus med lime, sashimidressing og tynne strimler av rettich og gulrot.