Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sashimi er manges favoritt! Vi viser deg hvordan du enkelt tilbereder havets fristelser til en lekker sashimirett. Enklere og raskere enn dette blir det ikke.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk kamskjell kamskjell

Soyasaus med lime

  • 1 dl dl soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ts ts sesamolje sesamolje

Sashimidressing

  • 2 ss ss løk løk
  • 2 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 1 ss ss selleri selleri
  • 3 ss ss kapers kapers
  • 6 ss ss sake sake
  • 4 ss ss soyasaus, lys soyasaus, lys
  • 4 ss ss hvitvin hvitvin
  • 2 ts ts mirin mirin

Tilbehør

  • rettich rettich
  • gulrot gulrot

Framgangsmåte

  • Skjær først et jevnt stykke av fiskefileten, og skjær i 2-3 mm tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot marmoreringen i fiskekjøttet. 

Soyasaus med lime

  • Press saften av lime i soyasausen og rør inn sesamolje.

Sashimidressing

  • Finhakk løk, sylteagurk, stangselleri og kapers.

  • Bland ingrediensene til dressingen og la den trekke litt i kjøleskapet.

Server sashimi med soyasaus med lime, sashimidressing og tynne strimler av rettich og gulrot.