Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sitrongressbuljong med laks og reker

En god suppe er lett å lage. Gjør kraften ekstra smakfull med eksotiske kryddergrønnsaker. Da er det bare en god blanding av fisk og skalldyr som skal til før maten er klar.

Sitrongressbuljong med laks og reker
Foto: Fabian Bjørnstjerna

Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i terninger og bland med revet ingefær, salt og sweet chilisaus.

  • Kok risnudler etter anvisning på pakken.

  • Bank sitrongresset med baksiden av en stor kniv, skjær chili i skiver og finhakk koriander.

  • Ha sitrongress, chili, koriander, sukker, fish sauce og kyllingbuljong i en kasserolle og kok opp.

  • Sil buljongen og smak til med saften av lime.

  • Legg laks og torsk i buljongen og kok opp.

  • Skjær gulrot, agurk og vårløk i strimler og tilsett i buljongen sammen med rekene og risnudlene rett før servering.

Server rykende varm.