Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks på grillen er alltid en god idé. Tilbehøret kan varieres i det uendelige - vi har valgt smakfull tzatziki, fetaost, pinjekjerner og grillet sitron. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk pitabrød pitabrød
  • 1 pk pk feldsalat feldsalat
  • 8 stk stk reddik reddik
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 pk pk sukkererter sukkererter
  • 1 pk pk fetaost fetaost
  • 1 never neve persille, frisk persille, frisk
  • 2 stk stk sitroner sitron

Tzatziki

  • 3 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1,5 stk stk agurk agurk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

Finn fram grillpinner i tre.

Skjær laksen i 2-3 cm brede biter, og lengder som passer grillpinnene.

Tre laksen på pinnene.

Pensle laksen med olivenolje og persille. Pepres og saltes.

Stek spydene på sterk varme i ca 2-3 minutter.

Skjær sitronene i to, og grill dem i grillpannen.

Grill pitabrødene på grill eller i panne.

Tzatziki

Riv agurken med råkostjernet, og klem ut vannet.

Bland agurken med yoghurt, og riv hvitløk med rivjern.

Saltes og pepres etter smak.

Servering

Legg pitabrødet på en tallerken.

Bre over et par spiseskjeer med tzatziki.

Legg på salat, løk, reddiker og sukkererter.

Topp med laksespyd, dryss over fetaost, finhakket persille, ristede pinjekjerner og grillet sitron.