Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Asparges, skinke og smørsaus er spennende tilbehør til laks. Dette er perfekt å servere i selskap, og vil garantert falle i smak hos gjestene dine!

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • salt og pepper salt og pepper
  • solsikkeolje solsikkeolje

Ovnsbakte tomater

  • 20 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • salt salt
  • sukker sukker

Saus

  • 1,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 100 g g smør smør
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Asparges

  • 16 stk stk asparges asparges
  • 6 skiver skive spekeskinke spekeskinke
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 90 °C.

  • Skrap skjellene av laksen, del i porsjonsstykker og skjær tynne snitt i fiskeskinnet.

  • Varm olje i en stekepanne og legg i laksen med skinnet ned. Press lett på fisken med en stekespade slik at den ikke bøyer seg.

  • Stek til laksen er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Snu fisken og stek den noen sekunder på den andre siden.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to og ha på et stekebrett med snittsiden opp.

  • Dryss på litt salt og sukker, og bak dem i stekeovnen i ca. 20-25 minutter.

Saus

  • Kok inn kremfløte til ca. en tredel gjenstår. Skjær smøret i terninger og pisk dem inn i fløten litt om gangen. Sausen må ikke koke. 

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Asparges

  • Skru stekeovnen opp til 200 °C.

  • Skrell asparges og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olivenolje, salt og pepper. 

  • Legg spekeskinke over og bak aspargesen i stekeovnen i 10-12 minutter til skinken er sprø og aspargesene møre. Knus skinken over aspargesene ved servering.

Server laksen med ovnsbakte tomater, smørsaus og asparges med skinke.