Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Stekt laks med bulgursalat er både sunt og godt. En herlig blanding av salt laks og søte rosiner i salaten gjør dette til en annerledes smaksopplevelse. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Bulgursalat

  • 3 dl dl vann vann
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 150 g g bulgur bulgur
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 4 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss rosiner rosiner
  • 50 g g kikerter kikerter

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 1 cm tykke skiver og stek på den ene siden i varm stekepanne i ca. 2 minutter.

  • Dryss over salt og pepper.

Bulgursalat

  • Kok opp vann med salt, ha i bulgur og la trekke under lokk i 15 minutter. 

  • Rør av og til, og avkjøl den når den er ferdig. 

  • Skjær tomatene i båter, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Skjær agurk i terninger, grovhakk rødløk, og finhakk hvitløk og bladpersille.

  • Bland alle ingrediensene til salaten.

Server laksen med bulgursalaten.