Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne enkle hverdagsretten med stekt laks og pæresalat passer til hele familien og er rask å lage. Derfor er den perfekt i en travel hverdag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Salat

  • 4 stk stk pære pære
  • 2 dl dl crème fraîche, lett crème fraîche, lett
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • poteter potet

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker, og tørk dem lett med kjøkkenpapir.

  • Bland hvetemel, salt og pepper godt i en brødpose.

  • Legg laksestykkene i posen og vend slik at laksen blir dekket.

  • Rist av det overflødige melet, og stek laksen i olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter på hver side.

Salat

  • Riv pære og rør inn crème fraîche.

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med pæresalat og kokt potet. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.