Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Stekt laks med purre og mango

Mango passer perfekt til laks med sin eksotiske smak. Og med purre og smørsaus får du mange smaker som komplimenterer hverandre.

Stekt laks med purre og mango
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksefileten i serveringsstykker, skjær små snitt på skinnet, og tørk skinnet godt.

  • Stek laksestykkene med skinnsiden ned i olje på sterk varme i 2 minutter, og legg dem så på et smurt stekebrett med skinnsiden opp.

  • Dryss salt og pepper på laksen og stek i stekeovnen i 8 minutter.

  • Vask purre, og skjær purre og mango i terninger.

  • Kok opp vann med salt, ha i purreterningene og gi dem et godt oppkok.

  • Hell av kokevannet og vend inn mangoterningene.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok inn sammen med hvitvin. Kok inn til det halve og tilsett kremfløte.

  • Kok til sausen tykner litt. 

  • Pisk inn små terninger av kaldt smør.

  • Hold temperaturen opp mot kokepunktet, men den må ikke koke.

  • Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper.

Server laksen med purre, mango, smørsaus, salat og kokt potet.