Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sweet chilimarinerte fiskespyd

Denne oppskriften med fiskespyd av laks og steinbit marinert med sweet chilisaus er enkel og god. Dette er en nydelig rett som faller i smak hos både store og små.

Sweet chilimarinerte fiskespyd
Foto: Astrid Hals

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Kok ris etter anvisning på pakken.

  • Skjær laks og steinbit i stykker på ca. 3x3 cm, og træ på trespyd.

  • Dryss salt og pepper over fiskespydene og brun dem kjapt i olje i en stekepanne på middels varme.

  • Pensle spydene i sweet chilisaus, og etterstek dem i stekeovnen i ca. 5 minutter.

  • Finhakk hvitløk og wok sammen med wokgrønnsaker til de er knapt møre.

  • Smak til med salt og pepper.

Server fiskespydene med ris og grønnsaker.

Tisp: Hvis du vil bruke ferske grønnsaker passer det godt med gulrot, rødløk og pak choy.