Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks i wok sammen med grønnsaker er en enkel middagsrett som smaker kjempegodt. Her kan du variere med grønnsaker etter eget ønske.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss olje olje
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 4 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i lange strimler som er ca. 1 cm tykke.

  • Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler, og brokkoli og blomkål i små buketter.

  • Varm olje i en wokpanne eller en stekepanne med litt høy kant og tilsett grønnsakene.

  • Stek grønnsakene sprø på høy varme under stadig omrøring, ca. 2 minutter.

  • Tilsett sweet chilisaus, rør godt om og sett ned varmen.

  • Legg laksestrimlene over grønnsakene, legg på lokk, og la fisken trekke i ca. 2 minutter.

Server woken med ris ved siden av.

Tips: Grønnsakene i retten kan varieres etter smak og tid på året, friske urter kan tilsettes og sweet chilisaus kan erstattes med soyasaus.