Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laks er et sunt og godt alternativ til fredagstacoen, og kan fort bli en ny favoritt blant store og små. La gjerne barna hjelpe til å skjære grønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 2 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 1 klyper klype kajennepepper kajennepepper
  • 1,5 ts ts oregano oregano
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 stk stk lime lime

Tilbehør

  • 8 stk stk tortillawrap, grov tortillawrap, grov
  • 0,5 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk avokadoer avokado
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 200 g g mais mais
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær laksefilet i tynne skiver.

  • Rør sammen olivenolje, spisskummen, paprikapulver, kajennepepper, oregano, salt og limesaft.

  • Legg laksen på et stekebrett med bakepapir, og pensle den med krydderblandingen.

  • Stek laksen høyt i stekeovnen i ca. 8 minutter.

Tilbehør

  • Varm tortillawraps etter anvisning på pakken.

  • Skjær isbergsalat i strimler, og agurk og avokado i små terninger.

  • Press saften av lime og ha den over avokadoterningene.

  • Ha tilbehøret i ulike skåler.

Server laksen med tortillawraps og tilbehøret.