Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grønnsakspanert lange

Lange har et hvitt, fast fiskekjøtt som passer godt til masse smaker. Derfor har vi panert den i grønnsaker og urter i denne oppskriften. 

Grønnsakspanert lange
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Skjær lange i serveringsstykker, pensle dem med olivenolje, og krydre med salt og pepper.

  • Skjær squash, aubergine, paprika og rødløk i små terninger, og finhakk persille og gressløk. Bruk gjerne en urtehakker på grønnsakene, hvis du har.

  • Bland grønnsaker, urter, griljermel og parmesan, og vend fisken i blandingen.

  • Ha fisken på et stekebrekk dekket med bakepapir, og bak i stekeovnen i 12-15 minutter.

Server lange med potetmos og sitronbåter. Dryss gjerne litt persille over.