Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

I denne ovnsbakte retten med lange har vi latt oss inspirere av smaker fra middelhavet. Tilbehøret tar deg rett tilbake til Sør-Frankrikets matparadis.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g langefilet, uten skinn og bein langefilet, uten skinn og bein
  • olje olje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 8 stk stk vaktelegg vaktelegg
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 3 dl dl vann vann
  • 2 ss ss eddik eddik
  • 3 skiver skive hermetisk paprika hermetisk paprika
  • 8 stk stk hermetiske artisjokkhjerter, i olje hermetiske artisjokkhjerter, i olje
  • oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten
  • baguette baguette
  • basilikum, frisk basilikum, frisk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Legg lange i en ildfast form smurt med olje.

  • Pensle fisken med olje, krydre med salt og pepper.

  • Bakes i stekeovnen til langen er gjennomstekt, ca. 15 minutter.

Tilbehør

  • Kok vaktelegg til de er hardkokte i ca. 3 minutter, og avkjøl og del i to.

  • Skjær sjalottløk i ringer og kok i vann med tilsatt eddik i 3 minutter. 

  • Skjær hermetisk paprika i biter og artisjokkhjerter i to.

Flak langen og server med tilbehøret og ristet baguette. Pynt gjerne med frisk basilikum.