Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasmørsaus

Neste gang du lager lutefisk - prøv en ny variant med soyasmørsaus og ertepuré med mynte. Det vil garantert bli en ny favoritt!

Lutefisk med myntekrydret ertepuré og soyasmørsaus
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær lutefisken i serveringsstykker og legg dem med skinnsiden ned i en langpanne med kanter. 

  • Dryss med salt og la dem ligge i 30 minutter. Hell av vannet som trekkes ut.

  • Ha pepper over fisken og dekk langpannen med aluminiumsfolie. 

  • Stek lutefisken i stekeovnen i ca. 40 minutter.

  • Skjær chorizo i tynne skiver og rist dem i tørr stekepanne.

Ertepuré

  • Bland erter med kremfløte og hakket mynte, og gi det et oppkok så ertene tiner. 

  • Mos alt sammen og sil puréen. 

  • Smak til med salt og pepper.

Soyasmørsaus

  • Kok opp fiskekraft, kremfløte og soyasaus, rør inn maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter. 

  • Rør inn kaldt smør rett før servering.

Server lutefisken med ertepuré, soyasmørsaus og kokte poteter ved siden av.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.