Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskekaker kan spises til middag, lunsj eller tas med som turmat. Prøv denne oppskriften med makrell og timian, en spennende vri på den klassiske varianten.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g makrellfilet, uten skinn og bein makrellfilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ts ts potetmel potetmel
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 dl dl melk melk
  • 4 skiver skive bacon bacon
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 8 skiver skive landbrød landbrød
  • margarin, flytende margarin, flytende
  • olje olje
  • salatblad salatblad

Dressing

  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 3 ss ss lettrømme lettrømme
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær makrell i mindre biter og kjør sammen med salt, pepper, potetmel, timian og melk til en grov farse i en foodprosessor.

  • Form farsen til flate fiskekaker og stek dem i en blanding av flytende margarin og olje, ca. 2 minutter på hver side.

  • Stek bacon sprøtt.

  • Skjær rødløk i ringer og tomat i skiver.

Dressing

  • Rør sammen eggeplomme og saft av sitron til dressingen.

  • Sett bollen over vannbad og rør til blandingen tykner.

  • Rør inn rømme og smak til med salt og pepper.

Legg en fiskekake, bacon, rødløk, tomat og salat på en brødskive, og legg en brødskive over. Server med dressingen.

Tips: Du kan bruke annet brød som for eksempel foccacia.