Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ønsker du deg en smak av sommer? Prøv makrellfilet på grillen med en frisk og smakfull sommersalat med tomater, reddik, og gressløk. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g makrellfilet makrellfilet
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Salat

  • 1 stk stk tomat tomat
  • 12 stk stk reddik reddik
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 1 dl dl baconost baconost
  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær makrell i serveringsstykker og dryss på salt og pepper. 

  • Pensle stykkene med olje og grill dem ca. 2 minutter på hver side. 

Salat

  • Skjær tomat i tynne båter, reddik og agurk i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene og finhakket gressløk.

  • Pisk sammen baconost og lettrømme, og spe med litt melk til det blir en fyldig dressing. 

  • Smak til med salt og pepper, og hell dressingen over salaten.  

Server nystekt makrell med sommersalat og brød ved siden av.