Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du også servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av.  

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk makrellfilet makrellfilet
  • 4 ss ss hvetemel sammalt, fint hvetemel sammalt, fint
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss olje olje

tomatsaus

  • 0,5 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 dl dl hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 0,5 dl dl sukker sukker
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • poteter potet
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper.

  • Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatsaus

  • Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken.

  • Rør til sukkeret er oppløst.

  • Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over.

  • La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.

Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.

Tips: Du kan gi tomatlaken en annen smak ved å bruke hakkede tomater med basilikum eller chili.