Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Escabeche har sin opprinnelse i Middelhavsregionen, og er en rett hvor fisk marineres i en syrlig marinade. Prøv denne oppskriften med makrell.      

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk makrellfilet makrellfilet
  • 3 ss ss hvetemel sammalt, fint hvetemel sammalt, fint
  • 2 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • olje olje

Marinade

  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 kvister kvist timian, frisk timian, frisk
  • 4 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 dl dl vann vann
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Tilbehør

  • poteter potet
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Vend makrell i en blanding av mel, salt og pepper.

  • Stek dem gylne i olje, ca. 2 minutter på hver side.

Marinade

  • Rens og skjær gulrot, rødløk og hvitløk i tynne skiver, og hakk friske timianblader.

  • Stek grønnsakene og timian i olje til det begynner å bli brunt.

  • Hell på hvitvinseddik og vann, tilsett laurbærblad, salt og pepper. 

  • La marinaden koke i et par minutter, og hell marinaden over fisken.

Server makrellen med potet og salat ved siden av.