Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Makrell er sommermat som smaker helt nydelig på grillen. I denne oppskriften grilles makrellen med cherrytomat og asparges, og komplimenteres med dressing til.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g makrellfilet makrellfilet
  • 12 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 24 stk stk asparges asparges
  • 4 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 16 skiver skive parmesanost parmesanost
  • 130 g g machsalat machsalat

Rømmedressing

  • 2 skiver skive sylteagurk sylteagurk
  • 1 ss ss dill dill
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 6 ss ss lettrømme lettrømme
  • 1 ss ss majones majones
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Varm opp grillen.

  • Skjær makrellfilet i biter.

  • Pensle makrellbitene, cherrytomater og asparges med rapsolje, og krydre med salt og pepper.

  • Ha alt på grillen og snu jevnlig i ca. 2 minutter. La cherrytomat og asparges ligge på hvilerist eller i et område av grillen hvor det er lavere temperatur.

Salat

  • Skjær rødløk i strimler og parmesanost i skiver med en ostehøvel.

  • Bland det sammen i en salatbolle med feltsalat.

  • Ha makrell, cherrytomatene og asparges i salaten, og bland forsiktig sammen. 

Rømmedressing

  • Finhakk sylteagurk og dill, og press saften av sitron.

  • Rør det godt sammen med lettrømme, majones og pepper.

Server salat med makrell, rømmedressing og brød.

Tips: Dersom du ikke har grill kan du fint steke makrell og grønnsaker i stekepanne, gjerne i en grillpanne.