Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hosomaki er små delikate sushibiter, og i denne oppskriften er de fylt med matjessild, syltet ingefær og gressløk. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk stk matjessildfilet matjessildfilet
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,2 ts ts salt salt
  • 0,5 ss ss riseddik riseddik
  • 0,6 dl dl sushiris sushiris
  • 0,8 dl dl vann vann
  • 1 ss ss ingefær, syltet ingefær, syltet
  • 1 ark ark nori-sjøgress nori-sjøgress
  • 8 stilk stilk gressløk, frisk gressløk, frisk
  • bambusmatte bambusmatte

Tilbehør

  • soyasaus soyasaus
  • wasabi wasabi
  • ingefær, syltet ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur. 

  • Skjær matjessildfileten i to på langs og skjær syltet ingefær i mindre biter.

  • Del noriarket i to.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et halvt noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.

  • Fordel matjessild, syltet ingefær og gressløk langs den nederste kanten.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.