Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En frisk mangosalat med matjessild er en enkel og næringsrik middag. Denne oppskriften kan du også redusere litt og bruke som forrett. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk matjessild, doble fileter matjessild, doble fileter
  • 1 stk stk mango mango
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 2 skiver skive ananas ananas
  • 50 g g vårløk vårløk

Dressing

  • 2 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss gressløk gressløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ts ts balsamicoeddik balsamicoeddik
  • 2 ss ss hvitvin hvitvin
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 5 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær matjesfiletene i passende biter, og mango i tynne båter. 

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.

  • Skjær ananas i biter og vårløk i tynne ringer. Ha alt i en bolle og bland forsiktig sammen.

Dressing

  • Finhakk chili, gressløk og persille, og bland sammen med balsamicoeddik og hvitvin. 

  • La trekke i 30 minutter. 

  • Rør inn sukker og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen ved siden av.