Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Matjessild har i alle år vært en delikatesse i Nederland. Prøv selv denne oppskriften hvor matjessild legges i en potetlefse sammen egg, rødløk og salat. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk matjessildfilet matjessildfilet
  • 2 stk stk egg egg
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 4 stk stk potetlefse potetlefse
  • 4 ts ts lettrømme lettrømme
  • salat salat

Dressing

  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 3 dl dl lettrømme lettrømme
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær matjessildfilet i strimler, og kok egg.

  • Skjær egg i terninger og skjær rødløk i strimler.

Dressing

  • Press saften og riv skall av sitron, og bland med lettrømme.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Smør dressing på potetlefsene og ha over matjessild, egg, rødløk og litt salat.

Rull sammen og server.