Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Enkel ramen med ørret

Ramen er en tradisjonell japansk nudelsuppe med mye smak i. Spennende, men også rask og enkel hverdagsmat. 

Enkel ramen med ørret
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær ørret i tynne skiver.

  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Ikke bruk krydderposen som følger med noen typer nudler.

  • Del brokkoli i små buketter og kok i 1 minutt.

  • Skjær vårløk og ingefær i tynne skiver.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.

  • Tilsett miso pasta og pisk det godt sammen.

Ha nudler, ingefær, brokkoli og ørret i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk, ørretrogn og noritang. 

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker, her får du også kjøpt misopaste. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.