Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ramen er en tradisjonell japansk nudelsuppe med mye smak i. Spennende, men også rask og enkel hverdagsmat. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 4 pors pors hvetenudler hvetenudler
  • 1 stk stk brokkoli brokkoli
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk

Suppe

  • 1 l l hon dashi hon dashi
  • 90 g g misopasta misopasta

Tilbehør

  • 4 ss ss ørretrogn ørretrogn
  • 2 stk stk noritang noritang

Framgangsmåte

  • Skjær ørret i tynne skiver.

  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Ikke bruk krydderposen som følger med noen typer nudler.

  • Del brokkoli i små buketter og kok i 1 minutt.

  • Skjær vårløk og ingefær i tynne skiver.

Suppe

  • Bland ut hon dashi i vann og kok opp.

  • Tilsett miso pasta og pisk det godt sammen.

Ha nudler, ingefær, brokkoli og ørret i suppeskåler og hell kokende suppe over. Topp med vårløk, ørretrogn og noritang. 

Tips: Hon dashi er ferdigbuljong som fås kjøpt på internasjonale og særlig asiatiske matbutikker, her får du også kjøpt misopaste. Hon dashi kan eventuelt erstattes med hønsebuljong.