Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne oppskriften med ørret blir garantert en hit på middagsbordet, både hos de store og de små. Mens gratengen står i stekeovnen, dekkes bordet. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk blomkål blomkål
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 1,5 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl helmelk helmelk
  • 150 g g ost, revet ost, revet
  • 2 ss ss parmesan, revet parmesan, revet
  • 0,25 ts ts muskatnøtt muskatnøtt
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • nypotet nypotet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær ørret i porsjonsstykker og dryss over salt og pepper.

  • Del blomkål i store buketter og la dem trekke i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

  • Legg ørretstykkene og blomkål i en aluminiumsform. Ta ut fuktoppsamleren hvis aluminiumsformen har det.

  • Finhakk løk og hvitløk, og surr blankt i smør. 

  • Rør inn hvetemel og la det frese i 1 minutt.

  • Spe på med melk, litt om gangen, og la sausen småkoke i 5 minutter.

  • Rør inn revet ost og parmesan, og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

  • Hell sausen over fisken og blomkålen, og gratiner i stekeovnen i 10-12 minutter.

Server gratinert ørret med blomkål og nypoteter ved siden av. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.

Tips: Her kan du bruke både fersk og fryst ørret. Bruker du fryst ørret lar du den tine i kjøleskap over natten. Man kan også få kjøpt fersk ørretfilet som er ferdig oppstykket i aluminiumsform i dagligvarebutikker.