Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Visste du at ørret smaker nydelig på grillen? Inviter venner og familie på grillfest og server nygrillet ørret med en avokadosalsa og lune linser.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts pepper pepper

Avokadosalsa

  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 300 g g linser, røde linser, røde
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Framgangsmåte

  • Dryss salt over ørreten og la det trekke i 10-15 minutter.

  • Skyll saltet av fisken, tørk lett med et tørkepapir og skjær i porsjonsstykker.

  • Pensle ørretstykkene med olivenolje og dryss over pepper.

  • Grill i 3-4 minutter på hver side.

Avokadosalsa

  • Skjær avokadokjøttet og tomat i små terninger, og finhakk rødløk, hvitløk og chili.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Bland alt sammen, tilsett olivenolje, og smak til med salt og pepper.

  • La stå i kjøleskap frem til servering.

Tilbehør

  • Kok linser etter anvisning på pakken.

  • Sil av kokevannet og rør inn olivenolje.

  • Finhakk persille og basilikum, press saften av sitron, og det vend inn med linsene.

  • Krydre med salt og pepper, og la det trekke under lokk frem til servering.

Server nygrillet ørret med avokadosalsa og lune linser.

Tips: Ørreten kan også stekes i en grillpanne.