Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ørret er en smakfull fisk som godt kan serveres rå. I denne oppskriften serverer du den i tynne skiver med en tykk smørsaus, pyntet med karse og lakserogn. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein

Smørsaus

  • 2 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 1 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 1,5 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • salt og hvit pepper salt og hvit pepper
  • 100 g g smør smør
  • karse karse
  • lakserogn lakserogn

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Del ørretfileten i to på langs, og skjær hver del i tynne skiver på 2 mm.

Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok opp med hvitvin og hvitvinseddik. Reduser væsken til det er 2 ss igjen.

  • Sett varmen helt ned og pisk inn smøret, litt om gangen, til en tykk og jevn saus. Det er viktig at sausen ikke koker.

  • Smak til med salt og hvit pepper.

Server ørretskivene med smørsaus, og pynt gjerne med karse og litt lakserogn.