Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En rett som passer både til hverdag og helg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 stk stk squash, gul squash, gul
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk tomat, soltørket tomat, soltørket
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 8 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl oliven, grønn oliven, grønn
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss balsamicoeddik balsamicoeddik
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter.

  • Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk og skjær soltørket tomat i strimler.

  • Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek grønnsakene og soltørket tomat til alt har fått litt farge. 

  • Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.

  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.

  • Finhakk persille, bland med balsamicoeddik og hell blandingen over ørreten og grønnsakene når de er ferdig stekte.

Server ørreten med grønnsakene.