Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Rillette av ørret med sprø toast

Prøv ørret som forrett neste gang du skal invitere gjester på middag. Denne oppskriften har få ingredienser og er enkel å lage.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 °C og bak ørreten i stekeovn til den flaker seg, ca. 10 minutter. La stekeovnen være på og avkjøl ørreten i 10 minutter.

  • Flak ørreten og bland den forsiktig med crème fraîche, sennep og hakket dill.

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  • Fyll små former med ørretblandingen, anrett på fat og fjern formene ved servering. Du kan også bruke små skåler.

Toast

  • Skjær baguetten i tynne skiver.

  • Ha skivene på et stekebrett med bakepapir, drypp over olivenolje og dryss med salt og pepper.

  • Stek skivene i stekeovnen til de er sprø og gyllen, ca. 7–8 minutter.

Server rillette av ørret med sprø toastskiver og pynt med friske urter om du har.

Tips: Om du legger baguetten i fryseren i et par timer blir den lettere å skjære i skiver.